Egen merch till bandet

Att sälja egen merch på spelningar eller via er hemsida är ett bra sätt att dra in pengar till bandet samtidigt som era fans hjälper er att marknadsföra ert bandnamn. Vi på Swedishmerch har under åren hjälpt många band med att ta fram egen merch och kan därför erbjuda en bra set-up för både små och stora band.

Be om en offert på band-merch

 

Trycka egen merch via Swedishmerch

Som vi redan nämnt ovan har vi jobbat med merch väldigt länge vilket givit oss en bred kunskap om vilka typer av tryck och vilka typer av produkter som är gångbara. Så oavsett inom vilken genre ditt band härrör så kan vi garanterat hjälpa dig att ta fram rätt merch för er image och er publik.

Om du är nyfiken på vilken typ av egen merch vi gjort åt andra band kan du surfa in i vår egen merch-shop, distbox.com. Här hittar du nämligen de flesta band som vi hjälpt.

Så tar du fram egen merch

Att som kreatör trycka egen merch är en rolig och kreativ process. Vilken produkt och design ni väljer är viktigt för vad ni vill kommunicera och stå för.  Ett faktum som ihop med en begränsad budget kan få er att känna att det här med att trycka egen merch är en svår och överväldigande process. Men misströsta inte. Vi på SwedishMerch kommer att hjälpa er genom hela processen.

Att tänka på innan ni trycker egen merch:

  1. Syftet: Börja alltid med att fundera på vad syftet är. Är det giveaways? Eller är huvudsyftet att sälja produkterna?
  2. Budget: Vad har ni för budget för att ta fram egen merch?
  3. Val av produkter: Det finns en uppsjö av olika typer av produkter för egen merch.  Traditionella produkter som t-shirts, påsar, hoodies och kepsar m.fl.  likväl som mera udda och skruvade grejer.
  4. Val av design och motiv: Det är viktigt att designen har samma estetik som ert varumärke, att den kommunicerar det ni vill och om det primära syftet är försäljning så måste det även vara en design som lockar till köp.
  5. Distribution/Försäljning: När er merch är klar så ska den ut till fansen. Detta kan görs på spelningar, via e-handelsplattformar eller om ni säljer direkt till kunder via era socialmedier, mail och hemsida.

Men som sagt ta det lugnt vi på Swedishmerch kommer att handleda er och hjälpa er att hitta rätt produkter för er, er publik och inom ramen för den budget ni har.

Be om en offert på band-merch